Samen voor mooie arrangementen

29-04-2018 - Partycentrum 't Noorden

In samenwerking met IVN Natuureducatie, Gemeente Aalten, Achterhoek Toerisme en de Provincie Gelderland zijn onlangs ruim twintig horeca- en recreatieondernemers opgeleid. Zij kunnen nu recreanten alles vertellen over de mooiste plekjes van ons gebied.

AALTEN - Tijdens de cursus werden de deelnemers zich meer bewust van de meerwaarde van natuur voor hun onderneming. Men leerde over het landschap, de natuur en cultuurhistorische elementen. Met de cursisten wordt een netwerk gecreëerd van lokale gastheren die samenwerken aan nieuwe arrangementen. Daardoor wordt voor gasten een bezoek aan het gebied een unieke ervaring. Dit versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. De reacties van de deelnemers zijn lovend.

Josien te Lindert van Theetuin Rensink: "Heel bijzonder. Je denkt dat je het hier kent maar ik werd toch verrast door alle mooie dingen die onze woonplaats heeft."

 Sienke Steen van Vakantieboerderij Drenthelschoppe: "De cursus is één groot promotieverhaal voor de gemeente Aalten. Ik heb vooral genoten van de veldexcursie en cultuurhistorie. We moeten er nu voor waken dat er niet nog meer verdwijnt."

 Benny Wikkerink van Wikkerink Zuivel: "Verhelderend. Aanvankelijk dacht ik dat de cursus wat eenzijdig belicht werd en wel erg kritisch was naar agrariërs toe. Het is de kunst om voor iedereen een levend platteland te hebben. Ik heb veel opgestoken. Eerder was ik geneigd om rechtdoor te maaien maar ben nu gemotiveerd om anders naar de omgeving te kijken. Wat kan ik doen met dat bosje of vennetje.."

 Tiny Toebes van Camping 't Walfort: "Ontzettend leuk, kan het zeker gebruiken naar onze gasten. Door het huiswerk heb ik me meer verdiept in de directe omgeving. De cursus was voor iedereen goed te volgen, je hoeft geen bioloog of ecoloog te zijn. Nu verder met elkaar denken over mooie arrangementen voor de gasten."

 Gerrit Rensink van Camping de Nieuwe Welpshof): "Helemaal geweldig, met name de ontstaansgeschiedenis vanaf de ijstijd en hoe het coulissenlandschap ontstaan is. Bere-interessant! Ik ben tot de conclusie gekomen dat we in een heel bijzonder stukje Nederland wonen."

Martin Huning van Partycentrum 't Noorden: "Het is zeer zinvol geweest. Normaal raas je overal maar langs, nu zie je van heel dichtbij je eigen locatie. Het allermooist vond ik de bundel met de huiswerkopdrachten over een bijzonder punt rond je eigen locatie. Superleuk om uit te reiken aan toeristen."

In het najaar volgt nog een terugkombijeenkomst voor binding en borging van het programma.

BRON: https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/409710/-samen-voor-mooie-arrangementen-