Bijna 53.000 euro voor Nationaal Fonds Kinderhulp

29-12-2017 - Partycentrum 't Noorden

In de week van 19 tot en met 23 december 2017 heeft het lokale radiostation AFM zich ingezet voor Nationaal Fonds Kinderhulp. De opbrengst van 52.814,89 euro van de AFM Kinderhulpweek overtrof alle verwachtingen. De ontlading was enorm, ontroerd, trots, dankbaar, verbijsterd en heel erg blij waren het AFM team, vertegenwoordigers van Nationaal Fonds Kinderhulp, alle betrokkenen en het aanwezige publiek bij partycentrum 't Noorden op zaterdag 23 december, de finaleavond van de AFM Kinderhulpweek.

Reactie Marco van Lochem op Facebook:

Een enerverende 5-daagse konden we gisteren afsluiten met een bizar hoge opbrengst. De AFM Kinder Hulp Week heeft in zijn tweede editie meer los gemaakt dan dat we hadden kunnen hopen. Met medewerking van veel vrijwilligers van Figulus en AFM, verenigingen, middenstanders, politieke partijen, muzikanten, Nationaal Fonds Kinderhulp en ga zo maar door. Zonder hen was het succes veel minder geweest. Maar deze week kon voornamelijk plaatsvinden door de hulp van een aantal mensen. Vier man die wel iets in mijn idee zagen en met mij de schouders eronder hebben gezet. Benito Muller, Jesper Vaags, Marcel te Brake en Patrick Vonk zijn voor mij goud waard geweest. Dank aan hun partners dat ik ze weer 5 dagen heb mogen lenen. Laatste dank gaat uit naar de familie Huning en alle medewerkers van Partycentrum & Pannenkoekenhuys 't Noorden. Zonder de formidabele medewerking én samenwerking had dit avontuur niet plaats kunnen vinden. Dank dank dank...en iedereen een prachtige kerst toegewenst en een gezond en mooi 2018.

Reactie Benito Muller op Facebook:

Gisteren zei ik nog gekscherend tegen iemand die nog wat kwam doneren voor onze AFM Kinderhulp Week, "gespen, veters en een rits in mijn schoenen zou moeten voorkomen dat ik vanavond naast de schoenen loop, wanneer het eindbedrag bekend is". Dan komt er na een gigantisch hectische warme en liefdevolle week, waarin wij Marco, Patrick, Jesper en Marcel en ikzelf als team zo intens met elkaar en ik zeg het maar weer Magische momenten hebben beleefd. Een lach en traan alles werd gedeeld. Nooit hadden we kunnen verwachten dat deze 2e editie van de AFM Kinderhulp Week zo een impact in de gemeenschap zou hebben. De actie leefde en dat was te merken. Het enthousiasme van iedereen, Isabella en haar dames, de vrijwilligers van Figulus natuurlijk Martin, Monique, Wesley en Nita met hun fantastische team allemaal lieten we het maar over ons heen komen. De GUV Marathon, DanzArte, die beiden immense bedragen aan donaties opleverden. Scholen die acties hadden opgezet de gemeente, de fracties, de diaconie, Humanitas de fietsenmakers in de gemeente, de middenstand en bedrijven kortom de Aaltense gemeenschap droeg ons, de actie, maar het allerbelangrijkste de gezinnen en de kinderen die het zo hard nodig hebben, een meer dan warm hart toe. Gilbert en zijn vrienden voor de muzikale ondersteuning Jur, Martijn en Jimme die zich weer helemaal uitleefden qua licht en geluid. Prachtig gewoon. Ik heb wat afgejankt de afgelopen dagen mede ook dankzij de jongens van 7even Bridges, Erik, Bas, Danny, Marijn, Marcel, Fondy en Gijs intens genieten van mooie passende songs en dan ook nog zo'n mooie gift van de band krijgen. Friends for life. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan deze onbeschrijfelijke fantastische en meer dan succesvolle week bedanken voor de medewerking en steun, want zo een succes is te danken aan de inzet van jullie allemaal. Mijn kerst kan niet meer kapot, ik voel me een bevoorrecht mens. Bij deze wens ik jullie allemaal fijne feestdagen en een voorspoedig 2018. Namens een man van weinig woorden.

Informatie:

Eén op de acht kinderen  leeft onder de armoedegrens. In Nederland gaat het om zo’n 421.000 kinderen, en dat betekent dat – ook hier in de Achterhoek en in Aalten – ongeveer één op de acht kinderen in armoede opgroeit. Daardoor kunnen kinderen niet volledig meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Bij hen thuis is geen geld voor verjaardagsfeestjes, voor zwemles, en ook niet voor af en toe eens een leuk uitstapje, of voor een fiets. Allemaal dingen die voor de meeste kinderen heel gewoon zijn. Die armoede wordt vaak door de kinderen en hun ouders angstvallig stil gehouden. Als een kind uit zo’n gezin met stille armoede dan toch eens wordt uitgenodigd voor een feestje, moet het vaak ‘nee’ zeggen. Omdat er geen geld is om een cadeautje te kopen. Of simpelweg omdat er een zwempartijtje op het programma staat en het kind geen zwemdiploma heeft, en dus niet mee kan. Of omdat er fietstochtje is en het kind geen fiets heeft. Daar willen wij bij helpen. Met een fiets, of zorgen dat die zwemles toch kan. Of met kaartjes voor een uitje, waardoor ook dat kind in die armoede-situatie in de klas weer eens kan vertellen over een leuk uitstapje dat hij of zij meemaakte.

Nationaal Fonds Kinderhulp:

Kinderhulp helpt kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor 1 op de 8 kinderen niet zo vanzelfsprekend. Dat zijn 421.000 kinderen die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

Wat Kinderhulp doet

  • Kinderhulp biedt financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar, voornamelijk op de volgende gebieden:
  • Ontwikkeling (opleiding, cursus, sport, zwemles, eenvoudige laptop of ander schoolmateriaal, muziek, speel- en spelmateriaal )
  • Ontspanning (dagje uit, Sinterklaas, weekje kamperen, pleeggezindagen)
  • Basale zaken (fiets, kamerinrichting, kleding)
  • Bijzondere zaken (naamsverandering, medicijnen, therapie)

En dat doen ze al sinds 1959

Nog meer verslagen via Aaltens Nieuws