Pannenkoek4Daagse in Nijmegen

20-07-2017 - Nijmegen

Vier dagen
pannenkoekenplezier… met de #pannenkoek4Daagse van 't Noorden in Nijmegen!

Pannenkoekenhuys ’t Noorden kent sinds 2012 een traditie. Dan verplaatst de pannenkoekenkeuken zich vier dagen achter elkaar naar de Nijmeegse Vierdaagse waar de lopers getrakteerd worden op een heerlijk stuk versgebakken pannenkoek. ,,De lopers weten dat inmiddels,” zegt Aaltenaar Gerard te Roller die al dertien keer de Vierdaagse uitliep. ,,Sommige lopers wachten er zelfs op. Ik heb zelfs gehoord dat er lopers zijn die Aalten bezoeken en dan bij ’t Noorden een pannenkoek gaan eten omdat ze daar tijdens de Vierdaagse zo van hebben genoten!”

’t Noorden is vier dagen aanwezig bij de Nijmeegse Vierdaagse. Op dinsdag staat de mobiele keuken in Elst, op woensdag in Beuningen, op donderdag aan de Zevenheuvelenweg en op vrijdag aan de Via Gladiola in het centrum van Nijmegen. Overal krijgt ‘t Noorden enorm positieve reacties weet Gerard. Niet alleen door de contacten met andere lopers, maar ook omdat toen hij een jaar niet mee kon doen, hij zélf pannenkoeken uitdeelde.

,,Uiteraard had ik graag zelf gelopen, maar dat ging dat jaar niet. Omdat ik het zo’n leuke actie vind heb ik Martin aangeboden om te helpen pannenkoeken uitdelen. Dat was geweldig… en de mensen zijn zo enthousiast! Het wordt enorm gewaardeerd onder de lopers. Martin geeft in die vier dagen zo’n zesduizend pannenkoeken gratis weg!” 100 jaar In 2016 viert de Vierdaagse haar honderdjarig bestaan. Gerard hoopt dan weer mee te mogen lopen. ’t Noorden zal er ongetwijfeld weer pannenkoeken uitdelen: ,,Ik zeg ieder jaar ‘Als Martin er niet bij is, gaat het helemaal niet door’,” lacht Gerard. Het weggeven van de pannenkoeken kan overigens niet zonder de medewerking van de leveranciers van ’t Noorden die de ingrediënten gratis ter beschikking stellen.