Achterhoeker kiest Australië

26-08-2016 - Aalten/Sydney

 

In september gaat Kevin Kweldam (26), werkzaam bij ’t Noorden vanaf zijn vijftiende, naar Australië. Hij zal zijn tien maanden afstudeerstage van de Hogere Hotelschool in het vijf sterren Amora Hotel in Sydney voltooien. 

De afgelopen 11 jaar zijn voorbij gevlogen voor Kevin. Net zoals veel andere jongens en meisjes startte hij in de speeltuin waar hij onder meer de trein bestuurde. Bij ’t Noorden raakte Kevin enthousiast voor het horecavak.

,,In het begin deed ik allerlei klusjes als autowassen, opruimen en met de trein in de speeltuin rijden,” zegt Kevin. ,,Tegenwoordig ben ik een soort manusje-van-alles. Ik werk in de bediening, breng af en toe een snackwagen weg, bak pannenkoeken, verzorg feesten van A tot Z en heel soms mag ik ook weer eens met de trein rijden… dat blijft altijd leuk. Hier is geen dag hetzelfde. Ik verveel me nooit.”

Show
Enthousiast geraakt bij ’t Noorden is hij aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden gaan studeren. Daar studeert hij volgend jaar af. In het weekend werkt hij steevast en met veel plezier bij ’t Noorden. Pannenkoeken bakken is een specialiteit van Kevin. ,,Vooral kinderen kijken graag hoe ik de pannenkoeken bak.” vertelt Kevin. ,,Ze vinden het dan leuk als ik er een show van maak en de pannenkoek omhoog gooi en weer opvang.”

Nederlands kampioenschap
Wanneer er een NK Pannenkoeken bakken is, is Kevin dé bakker van ’t Noorden: ,,We zijn een keer derde en een keer zesde geworden. Nu zijn we al bezig onze deelname van volgend jaar voor te bereiden. Helaas kan ik hier nu niet meer aan meedoen, maar mijn collega Bryan is een goede vervanger. Terugkijkend op de afgelopen 11 jaar heb ik bij ’t Noorden zoveel geleerd en meegemaakt. Ik voel me er helemaal op mijn plaats. Als ik volgend jaar klaar ben met mijn studie, moet ik wel een vaste baan zoeken, maar ik zal ’t Noorden nooit kunnen loslaten!